h

Buurten in Bolsward: Zwembad Vitaloo mag niet dicht!

21 augustus 2013

Buurten in Bolsward: Zwembad Vitaloo mag niet dicht!

vitaloo
De bezuinigwoede in Nederland gaat steeds verder. Er zijn stevige bezuinigingen aangekondigd voor enkele zwembaden in de gemeente Súdwest Fryslân
Tijd voor enige actie.

Dit weekend werden we opgeschrikt met het bericht in de kranten dat er flink bezuinigd gaat worden op de zwembaden in de gemeente Súdwest Fryslân. Sluiting voor het zwembad in Bolsward dreigt. Reden voor de SP om in Bolsward te gaan buurten en de mensen te vragen wat ze van de plannen vinden.
Fenna buurten

“Verschrikkelijk” en “schandalig” zijn veel gehoorde reacties. Ook mensen die zelf niet gebruik maken het zwembad zijn geschokt door dit bericht. “alle kinderen moeten toch kunnen leren zwemmen” zegt een mevrouw die geïnterviewd wordt. “Dit is al de zoveelste voorziening die ze ons afpakken sinds we zijn gefuseerd” is een reactie van een winkelende meneer. Een meneer die jonge kinderen heeft weet niet hoe het moet met de zwemles in de toekomst. “De kinderen zijn te jong om naar Sneek te fietsen, en geld voor de bus hebben we niet”.

Het college zegt mee te willen helpen met een particuliere overname van het bad. In de praktijk betekent dit vaak dat zwemlessen duurder worden en onbetaalbaar voor mensen met een kleinere beurs. Bewoners van de stad en de omgeving hebben echter wel ideeën om het bad rendabeler te maken. De actiebereidheid onder de inwoners om het bad open te houden is dan ook groot. De SP zal de actie zeker ondersteunen omdat zij voorstander is van betaalbare en bereikbare zwembaden voor iedereen.

Fenna

U bent hier