h

Buurten in Noorderhoek: Klachten over corporatie

26 juni 2013

Buurten in Noorderhoek: Klachten over corporatie

Buurten in de buurtBewoners van de Noorderhoek horen nu al jaren lang dat hun woning binnenkort gesloopt gaat worden. Dit leidt tot veel onzekerheid onder de mensen. Reden voor de SP om eens een buurtonderzoek te doen. Eerder deze maand hebben alle bewoners een enqueteformulier gekregen waarbij zij konden aangeven hoe tevreden zij zijn met hun woningsituatie.

Op maandag 24 juni ging de SP met 15 man de wijk in om de formulieren weer op te halen. De SP wil op deze manier graag van de buurtbewoners horen hoe zij de buurt ervaren. En als er problemen zijn, wil de SP natuurlijk met de bewoners overleggen of er een manier is om die problemen samen aan te pakken.

Problemen zijn er zeker. Ruim driekwart van de bewoners had de enquete ingevuld met klachten. Lekkages, tocht, schimmel op de muren, houtrot en andere klachten zijn aan de orde van de dag. Er wordt al jaren nauwelijks onderhoud verricht. Omdat de betreffende woningen op de nominatie staan om gesloopt te worden lijkt er bij de woningcoöperatie geen animo meer te zijn om zelfs de meest elementaire onderhoudswerkzaamheden op te pakken en uit te voeren. Veel bewoners zijn erg ontevreden over de verkrotting van hun woning. De SP Súdwest Fryslân gaat samen met de bewoners bekijken wat er met de klachten te doen is.

contactpersoon: Marten de wind / 06 13573156

U bent hier