h

Handschoenen actie

30 juli 2011

Handschoenen actie

keten van solidariteit
Keten van solidariteit nu ook vanuit Fryslan

Afgelopen woensdag heeft de SP Sudwest Fryslan actie gevoerd bij empatec in Sneek. Vrijwel alle aanwezige mensen schreven een persoonlijke boodschap op een werkhandschoen als protest tegen de asociale bezuinigingsplannen van dit rechtse kabinet. Een tweede doos met handschoenen is onderweg naar de Empatec kwekerij in Gaasterlan.

De handschoenen gaan deel uitmaken van de ‘keten van solidariteit’, een lang lint van aan elkaar genaaide werkhandschoenen. Uiteindelijk moet deze ketting tot in Den Haag reiken.

Deze lange lijn van handschoenen wordt een lint van respect voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen in Nederland. We maken met de handschoenen ook een vuist tegen de foute plannen, de bezuinigingen en dit kabinet. De ketting gaan we gebruiken tijdens een nog te plannen landelijke demonstratie later dit jaar.

U kunt ook mee doen!

Een aantal sympathisanten van de actie hebben al aangegeven mee te willen doen. Maar u kunt ook mee doen! Wij vragen u om ook zoveel mogelijk mensen een handtekening te laten zetten op een werkhandschoen en hen een boodschap te laten schrijven op het kaartje dat daaraan hangt. Benader daarvoor werknemers van de sociale werkplaatsen, jonggehandicapten, bijstandgerechtigden, raadsleden, mensen op straat, scholen en zorginstellingen.Het doel is om kilometers handschoenen te verzamelen. Laat Fryslan haar solidaire kilometers bijdragen en doe mee!
De werkhandschoen met het aangehechte kaartje is te verkrijgen bij Marloes de jong; www.sneek.sp.nl/contact.

handschoenenactie 1 handschoenenactie 2

U bent hier