h

SP Sneek gaat onderzoek doen in Lemmerweg west

11 augustus 2010

SP Sneek gaat onderzoek doen in Lemmerweg west

Woningbouwvereniging De Wieren heeft in Lemmerweg-west al haar sociale huurwoningen te koop aangeboden aan haar bewoners. Dat klinkt leuk maar is het dat ook?

Wat betekent dit eigenlijk?

Huizen waar huurders uittrekken blijven leeg staan voor de verkoop, ondanks dat er enorm lange wachtlijsten zijn voor huurwoningen. Het karakter van de wijk zal ingrijpend kunnen veranderen en met de huidige woningmarkt dreigt bij langdurige leegstand verpaupering en sociale verschraling. Ten tweede is onze grote zorg of Sneek wel voldoende sociale huurwoningen over houdt.

Uit onderzoek is gebleken dat gezinnen met lagere inkomens sneller in de problemen komen bij een koopwoning als hun inkomen maar iets achteruitgaat door ontslag, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. Als je moet kiezen tussen eten of onderhoud aan je huis, wat dan? Er is immers geen woningbouwvereniging meer die verantwoordelijk is voor het beheer. Kortom wat betekend het voor de wijk dat de woningen in de uitverkoop zijn gezet.

SP Sneek maakt zich zorgen en wil nu wel eens weten wat de bewoners zelf van deze ontwikkelingen vinden. Daarom gaan we na de zomervakantie onderzoek doen in de wijk. De SP zal met een kleine enquête langs de bewoners gaan om met hun te praten over hun wijk.

Wil je meehelpen? GRAAG!
Je kunt contact opnemen met Fenna Feenstra, telefoon: 06-46080034

U bent hier