h

Geen verlenging missie Uruzgan.

22 oktober 2007

Geen verlenging missie Uruzgan.

Het comité “Troepen weg uit Afghanistan” wil een eind aan de Nederlandse militaire missie in Uruzgan. Het comité bestaat uit SP, Groen Links en vredesorganisaties van Coalitie Stop de oorlog en het platform tegen de nieuwe oorlog.

Volgens woordvoerders Van Bommel (SP) en Peters (Groen Links) moet de Nederlandse militaire bijdrage in Uruzgan niet worden verlengd. “We roepen iedereen op te laten weten dat deze missie moet stoppen”aldus Peters en Van Bommel.

De bevolking moet natuurlijk wel geholpen worden, we kunnen ze niet in de steek laten. Nederland moet zich inspannen voor de bevolking maar niet op deze manier.

Laat alle Afghanen beslissen over de toekomst van hún land. Voer geen oorlog tegen een deel van de bevolking. Bevorder een politieke overeenkomst van alle relevante Afghaanse organisaties, dus ook de Taliban.

De missie is peperduur en de kosten zijn vooral militair. Geld zou juist moeten worden besteed aan ontwikkelingssamenwerking en niet aan oorlogsvoering. Laat ontwikkelingswerkers hulp verlenen, niet militairen.

Vanwege dit alles komt ook SP Sneek in actie.
Donderdagavond 25 oktober worden vanaf 19 uur kranten uitgedeeld en zal worden voorgelezen uit de desbetreffende krant. Dit alles gebeurt op het Schaapmarktplein in Sneek.

 

 

U bent hier