h

PERSBERICHT

25 april 2007

PERSBERICHT

De SP afdeling Sneek richt de blik op de toekomst. Op de jaarvergadering gehouden in ‘De Walrus’, was sprake van een opperbeste stemming. Organisatiesecretaris Marie Drenth blikte terug op het afgelopen jaar, en benadrukte vooral dat de SP forse successen had geboekt.

In maart 2006 met drie vertegenwoordigers in de raad van Sneek gekomen. In Sneek staat de SP op de kaart. Daarnaast blikte zij terug op de verkiezingen van november 2006 (2e Kamer) en maart 2007 (Provinciale Staten).

‘We zijn een volkspartij geworden, maar Friesland is toch wat achtergebleven bij de rest van het land’, aldus Marie Drenth. Daarom gaat de SP nieuwe initiatieven in de Zuidwest hoek van Friesland ontplooien. In Gaasterland-Sloten en Skarsterland zijn al werkgroepen actief.

Op 2 mei a.s. belegt de SP een openbare bijeenkomst in Nijefurd, waar met de bewoners van deze gemeente gesproken zal worden over onder andere de plannen van de gemeente voor een Multifunctionele Accommodatie.

De bijeenkomst had ook een feestelijk tintje. Egbert Flik, in januari 2003 een van de oprichters van de afdeling, legde het voorzitterschap wegens gezondheidsredenen neer. Zijn opvolger, Alex van der Pas, roemde zijn nooit aflatende inzet en zei te hopen dat de afdeling nog lang van zijn kennis en ervaring gebruik hoopt te maken.

Noot voor de redactie: meer informatie is te verkrijgen via SP Sneek Rien van Driel, Vlietstroom 67, 8602 CX Sneek, telefoon 0515-460790

 

U bent hier