h

Muzikale Manifestatie in Gorredijk voor Vluchtelingen

20 november 2006

Muzikale Manifestatie in Gorredijk voor Vluchtelingen

Vorige week dinsdag is een 21 jarige asielzoeker uit Gorredijk door de politie overgedragen aan de Vreemdelingendienst omdat hij zich niet kon legitimeren. Bij controle bleek dat hij sinds enige tijd illegaal in Nederland verblijft en derhalve wordt beschouwd als ongewenste vreemdeling.

Het nieuws van zijn vastneming leidde tot grote verontwaardiging en verslagenheid getuige ook het grote aantal mensen dat gehoor gaf aan de oproep voor een “afscheidsmars” voor hem op 9 november jl in Drachten.

Momenteel wordt betrokkene vastgehouden in een speciale afdeling van het detentiecentrum (Vertrekcentrum) Ter Apel.

De IND zal nu al het mogelijke in werking stellen om hem uit te zetten naar het land waarvan ze zelf beweren dat hij er niet vandaan komt!!!!

Maandag 20 november zal zijn advocaat pogen de inbewaringstelling om te laten zetten naar een zogeheten verlicht middel. Dit zal betekenen dat hij de rest van de uitzetprocedure mag afwachten bij de familie waar hij al sinds februari van dit jaar verbleef.

Vanuit Gorredijk zal een grote groep vrienden en sympathisanten met bussen vertrekken om aanwezig te zijn bij de rechtszitting aan het Guyotplein in Groningen . De bussen uit Gorredijk vertrekken om 13.00 uur. De zitting is om 14.30 uur.

‘s Avonds wordt in de theaterzaal van Cultureel Centrum De Skâns in Gorredijk, een muzikale manifestatie gehouden waar verschillende artiesten, politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties hun STEM laten horen. Toegezegde medewerking door: MC Remon, Raydy, BoeCoeRootz, Grote Beer, Fanfare de Vlecke (met een speciaal raparrangement), Disaster, Rik en Jasper, The Tamborine Men, Tom, Kalmere, Double Drama, The Wheelbarrow Travelers. Tevens probeert columniste Carrie (Spijkers met Koppen) aanwezig te zijn. Diverse artiesten zoals Howard Komproe, Theo Nijland, Maarten van Roozendaal en anderen hebben wel schriftelijk en telefonisch hun steun betuigt. De organisatie verwacht dat er nog meer aanmeldingen komen van bekende Friezen en Nederlanders.

Doel van de manifestatie is aandacht te vragen voor de uitzichtloze positie waarin vele (ex) Ama’s zich bevinden door het huidige harde asielbeleid.

De manifestatie begint om 19.00 uur, zaal open 18.30 uur. De toegang is gratis.

U bent hier