h

Schriftelijke vragen raadsfractie SP gemeente Sneek

26 oktober 2006

Schriftelijke vragen raadsfractie SP gemeente Sneek

Gericht aan de voorzitter van de Raad, burgemeester Drs. A.A.M Brok

Betreft: hard rijdende jongeren

Vragen

1. Is het u bekend dat in onze gemeente jongeren in oude omgebouwde personenwagens over de openbare weg ‘racen’? En dat deze ‘sport’, in o.a. Leeuwarden en Emmeloord, heeft geleid tot dodelijke ongevallen?
Zo ja, bent u dan ook van mening dat deze jongeren in de gemeente Sneek een gevaar vormen voor de overige verkeersdeelnemers?

Zo nee, hoe verklaart u dan dat, terwijl er al geklaagd is bij de politie, u nog steeds niet van deze klachten op de hoogte bent?

2. Is het u bekend dat deze jongeren regelmatig door het centrum van Sneek racen en de verkeersregels aan hun laars lappen?

Zo ja, kunt u dan aangeven hoeveel processen-verbaal de politie al heeft opgemaakt?

Zo nee, hoe komt het dat ondanks klachten van de bewoners er nog steeds geen actie ondernomen is om dit probleem bij de politie als hoge prioriteit aan te geven?

3. Is het u bekend dat de rotondes in de gemeente door deze jongeren gebruikt worden als ‘minicircuit’ en het dan de ‘sport’ is zo hoog mogelijke snelheden te bereiken?

Zo ja, als in vraag 2: hoeveel processen-verbaal zijn er dan opgemaakt?

Zo nee, wat is dan de oorzaak dat de ernst van dit probleem niet eerder door politie en B en W is onderkend?

4. Kunt u uitleggen waarom het bestrijden van evensgevaarlijk rjjgedrag niet tot een van de eerste prioriteiten van de politie in Sneek behoort?

U bent hier