h

Persbericht; SP Kamerlid Irrgang: fuseren of samenwerken?

30 oktober 2006

Persbericht; SP Kamerlid Irrgang: fuseren of samenwerken?

Onlangs heeft minister Remkes van Binnenlandse Zaken de Gemeentelijke Herindeling weer op de politieke agenda gezet, een thema dat ook in de Friese Zuidwesthoek de harten niet onberoerd laat. Dat over nut en noodzaak van verregaande samenwerking vrijwel alle betrokkenen het eens lijken te zijn, is een totale fusie voor een aantal gemeentes toch echt een brug te ver. Het behouden van de eigen zelfstandigheid is hierbij van doorslaggevend belang.

Om inzicht te krijgen in de standpunten van de diverse gemeentes, organiseert de Socialistische Partij op vrijdag 3 november a.s. een forumavond in Hotel Hanenburg te Sneek. Ewout Irrgang, financieel specialist en Tweede Kamerlid voor de SP, geeft hierbij zijn analyse van de economische voor- en nadelen, die betrokken partijen van een herindeling zullen ondervinden. Het forum wordt geleid door journalist A.J. de Vries en als gasten treden op de heer Van den Broek, loco-burgemeester van Sneek, de heer Attema, loco-burgemeester van Wymbritseradiel en de heer Strikwerda, voorzitter van de Feriening Lytse Doarpen. Of Plaatselijk Belang Workum ook aan het forum zal deelnemen, is bij het ter perse gaan van deze krant nog niet helemaal zeker. Verder zijn tal van politieke en maatschappelijke organisaties uit de Zuidwesthoek uitgenodigd deze avond te komen bijwonen en is een ieder van harte welkom zich van de toekomstige ontwikkelingen op de hoogte te stellen. De avond wordt gehouden in de bovenzaal van Hotel Hanenburg aan de Wijde Noorderhorne in Sneek en vangt aan om acht uur.

Noot voor de redactie: meer informatie is te verkrijgen via SP Sneek, telefoon 0515 417966 of 058 2501102 of via SP Sneek

U bent hier