h

Doodspoor

7 juli 2015

Doodspoor

In de raadsvergadering van donderdag 2 juli werd de perspectiefnota door wethouder Offinga ongeveer zo uitgelegd: We staan met de trein op het station en we hebben de perspectiefnota nodig als een soort spoorboekje om met zijn allen op het volgende station aan te komen.  Een mooie beeldspraak maar wel iets aan de simpele kant. Laat ik er ook een doen maar dan iets ingewikkelder.

We staan met de trein op het station met de voorkant tegen het stopblok. Als we nu gaan rijden kunnen we maar één kant uit, achteruit.

Vervolgens weten we niet hoe de wissels staan en erger nog we weten niet eens wie ze bedient. Ons spoorboekje bevat behoorlijk wat lege pagina’s. Als we op deze manier gaan rijden hebben we geen idee waar we uitkomen.

Om de trein onderweg weer in de goede richting te krijgen moeten we zelf de wissels bedienen en een spoorboekje hebben zonder lege bladzijden. Zodat we kunnen zorgen dat we niet bij het neoliberale station van armoede onderdrukking en zonder perspectief uitkomen, maar bij het sociale station van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Met keuzevrijheid en perspectief voor alle mensen.

De SP heeft tegen de perspectiefnota gestemd.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier